‘Coaching is stilstaan om
te kunnen groeien’

Wat is coaching?

Coaching is een praktische en doelgerichte begeleiding gericht op persoonlijke en professionele groei. Het helpt je stil te staan en inzicht te krijgen in wie je bent, wat je kwaliteiten en belemmeringen zijn en hoe je je doelstellingen kunt bereiken.
Het biedt je handvaten om zoveel mogelijk uit jezelf en je werk te halen. Coaching heeft als doel je zo effectief mogelijk te laten functioneren en de kwaliteit van je leven te verbeteren. Uitgangspunt hierbij is dat je door nieuwe kennis en inzichten in beweging komt, zelf de oplossingen kunt vinden en tot structurele, positieve, veranderingen kan komen.

Brain Based Coaching

Brain Based Coaching is een manier van coachen waarbij wordt uitgegaan van de meest recente ontwikkelingen in de neurowetenschap. Ons brein is een complex, maar heel waardevol orgaan. Het bepaalt niet alleen allerlei essentiële processen zoals beweging, voortplanting en spijsvertering, maar het bepaalt ook wie we zijn. Hoe we ons voelen, wat we denken en hoe we ons gedragen.

 

Vroeger ging men ervan uit dat onze hersenen statisch waren. Inmiddels is bekend dat we de structuur en de werking van onze hersenen en zelfs die van de mensen om ons heen kunnen vormen. Wanneer we ons meer bewust zijn van de werking van onze hersenen, kunnen we ons brein gaan inzetten om vaardigheden te ontwikkelen en succesvolle, duurzame veranderingen in onszelf, anderen en organisaties door te voeren. Veranderingen die het beste uit jezelf halen. Zowel persoonlijk als professioneel.

 

Brain Base Coaching helpt je om meer inzicht in jezelf en de werking van je brein te krijgen. Hierdoor zul je belemmeringen beter gaan begrijpen en andere keuzes kunnen gaan maken. Keuzes die dichter bij jezelf en je uiteindelijke doelstellingen komen. Je zult niet alleen productiever en creatiever zijn, maar het zal ook bijdragen aan een vitaler, gelukkiger en vooral waardevoller leven!

Wat kan ik voor je doen?