Wie ben ik?

Mijn naam is Natasja Zaat-Ezendam en ik woon samen met mijn man en drie geweldige zonen in het gezellige Breda. Na mijn studie Nederlands Recht in Leiden heb ik een aantal jaar als advocaat bij een middelgroot advocaten kantoor in Rotterdam gewerkt. Ik heb het werk altijd met heel veel plezier gedaan. Het was uitdagend, maar ook intensief.

 

Helaas kreeg ik in die periode door een aantal vervelende gebeurtenissen in mijn persoonlijke leven met veel spanningen te maken. Tijd om af en toe even op te laden nam ik niet. Uiteindelijk eiste dit zijn tol en kwam ik met ernstige nek- en rugklachten thuis te zitten. Mijn lijf had me een halt toegeroepen. Het te veel aan stress had me letterlijk genekt.

‘Ik heb mezelf opnieuw moeten leren kennen om te begrijpen waarom ik niet meer verder kwam’

Toch heeft deze periode mij veel gebracht. Het is een periode van bezinning en bewustwording geweest. Het heeft me doen inzien dat ik op zoek moest naar een betere balans. Naar een manier van leven die me minder energie zou kosten en me meer innerlijke rust en geluk zou brengen. Ik heb mezelf opnieuw moeten leren kennen om te begrijpen waarom ik niet meer verder kwam. Het heeft me nieuwe inzichten gegeven die me uiteindelijk dichter bij mezelf hebben gebracht.

 

In de jaren daarna heb ik me vooral ingezet om mijn kennis te verbreden. Ik ben enorm veel gaan lezen, heb congressen bezocht en diverse opleidingen en geaccrediteerde cursussen afgerond (waaronder de opleidingen Coach Practitioner (post-HBO) aan het Europees Instituut, De Baak (NOBCO erkend) en ‘Explain pain’ bij de Noigroup). Daarnaast heb ik verschillende multidisciplinaire pijntrajecten gevolgd en ben ik me gaan verdiepen in de werking van het brein.

 

Op dit moment help ik zowel particulieren als bedrijven om hun effectiviteit te vergroten en duurzame verbeteringen door te voeren. Door nieuwe inzichten, bewustwording en het doorbreken van belemmeringen als niet helpende patronen, beperkende overtuigingen, blokkerende emoties, stress en/of pijn help ik mensen blokkades te overwinnen en weer in hun kracht te komen. Daarbij maak ik gebruik van de nieuwste inzichten uit de neuro wetenschappen.

 

Naast het begeleiden van mensen in hun persoonlijke ontwikkeling is mijn grote passie schilderen. Ik vind het niet alleen heerlijk om creatief bezig te zijn, maar het helpt mij ook om tot rust te komen. Daarnaast hou ik van lekker eten en spreek ik graag met vrienden af. Een diepgaand gesprek kan mij enorm inspireren. Cultuur, theater en reizen helpen mij om weer op te laden.

Wat vinden anderen?

M.R (56), Willemstad

‘Met de oefeningen en het ‘huiswerk’ ga je op een andere manier denken en begrijp je waarom je pijn hebt en hoe te handelen om dit niet meer te voelen.’

In de loop van een paar jaar ben ik van een actieve enthousiaste ziekenverzorgster, veranderd in een piekerende onrustig en slecht slapende sclerodermie patiënt. Ontkennen en m’n kop in het zand en doorgaan. Dat is een tijd goed gegaan. Totdat ik mijn pijn niet langer kon negeren.
read more

Rosalie, Breda (37)

‘.. Natasja heeft me doen inzien dat pijn onlosmakelijk verbonden is met hoe ik me voel’.

Natasja heeft me doen inzien dat pijn onlosmakelijk verbonden is met hoe ik me verder voel. Ook haar uitleg over pijn was heel verhelderend. Ik had gewild dat ik deze kennis al jaren geleden had gehad.

Dankzij de nieuwe inzichten die ik heb gekregen en de praktische tools waar ik mee aan de slag kon sta ik nu weer op de tennisbaan!
read more

Babette, Rotterdam (43)

‘.. ze durfde me een spiegel voor te houden, die confronterend was, maar me wel verder heeft geholpen’

De gesprekken die ik met Natasja heb gehad waren heel plezierig en nuttig. Ze luistert heel goed voordat ze met hele treffende feedback komt. Vaak helder ondersteund met theoretische uitleg. Ze durfde me een spiegel voor te houden, wat confronterend was, maar wat me wel verder heeft geholpen.

Een perfecte mix van betrokkenheid en beschouwing.

read more